Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



YARD Architects

YARD Architects

London

pinterest

YARD Architects - The Timber Frame Extension

YARD Architects

This side return extension makes clever use of space and budget, with an exposed timber frame and patent glazing roof. A large pivot door provides an openable picture window at the end of the space.

View towards the main house, with new grey painted timber clad toilet and storage unit.

View towards the main house, with new grey painted timber clad toilet and storage unit. 



Shelving housed between the structural timber frame

Shelving housed between the structural timber frame 



Dusk view from the garden

Dusk view from the garden 



Timber frame side return extension with large pivot door

Timber frame side return extension with large pivot door 



This is a small side return extension to a Victorian terraced house in the heart of Camden Town. With space at a premium, we designed an inside-out lightweight exposed timber frame construction that creates a working wall incorporating services, shelving and recesses between the structure in the clients new dining area.

A large pivot door opens out into the garden, working alongside the glazed roof to provide a light and airy addition.

We have worked closely with the clients to achieve a low-cost yet design-led scheme to improve their home. A stripped back approach and simple palette of materials create a contemporary space for the clients to enjoy.

PUBLISHED

This project was published in the June 2015 edition of Grand Designs Magazine in their Extensions Special and BBC Good Homes Magazine.

AWARDS

Longlisted for the 2016 Don't Move, Improve! competition.

Finalist in the Best Small Project category of the Camden Design Awards 2015