Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



William Tozer Associates

William Tozer Associates

London

Facebook pinterest

William Tozer Associates - Mission Foodhall

William Tozer Associates

Photographs by

William Tozer Associates


 



 



 



 



 



 



 



 



Word from the architect

The design recalls the ad-hoc arrangement of space, form and materials in outdoor food and farmers’ markets. Rather than aisles and check-outs, produce is divided between a number of stall-like counters, between which customers can meander. Constructed of plywood and mild steel frames, the materiality of the counters also recalls market stalls. Lowered ceilings over portions of the of space loosely define zones of service in the open-plan space, while referencing the form of market canopies. The cementitious floor finish provides visual continuity with the concrete pavers of the sidewalk outside, and a grey paint finish to the exterior and interior surface of the external walls further heightens the perception of the space as a continuation of the streetscape. The ornate ceiling of the original building is given the status of a relic, its dilapidated state preserved with a white paint finish and celebrated with uplighting.