Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



William Tozer Associates

William Tozer Associates

London

Facebook pinterest

William Tozer Associates - Gallery Loft

William Tozer Associates

 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



A new-build pavilion and warehouse refurbishment

Word from the architect

The project is composed of a new-build pavilion and a refurbished industrial space. The interior provides large open spaces for the display of artwork, and loft-style living accommodation, while the roof terrace enables views over Shoreditch. The spaces are loosely divided by blade walls and volumes finished in timber veneer, and black and white paint finishes. The floor of each level appears as a single, continuous plane of white-dyed timber. Clad in the same material, an open-riser staircase connects these two floors, and is presented as an installation alongside the collection of paintings—its form referencing the Stack works of Donald Judd. Natural light penetrates deep into the project due to the open-plan arrangement, a pedestrian-loaded light-well, the stair void, and a high-level mirror. The walls are illuminated by gallery track lighting, while background lighting is provided by wall-mounted flood-lamps.