Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



West Port & Company

West Port & Company

LONDON

Facebook linkedin pinterest

West Port & Company - Mackeson Road, Hampstead

West Port & Company

The project is a single-storey side extension to a ground floor property in a 1950s ex-council apartment building. The project is situated in Hampstead's Mansfield conservation area.

The property, 29 Mackeson Road, is a mid-century 1950s terrace hemmed in by late 19th century Victorian terraces on the west side of the street. The block is a post war infill, typical of the area and is unique to the street in that it is the only set of houses that are not Victorian in age or character. The building in question is a three-storey split-level property, consisting of ground, first and second floors.

The proposal is to extend the flat to both the rear and side by approximately 2m and 1.8m respectively. In doing so, the aim is to create a larger open plan Living/Kitchen/Dining space with a direct relationship with the existing garden, with bi-folding doors opening out. The desire is to also utilise the small paved space in the middle of the property, creating a courtyard space with direct access to the side return. The current flat to the rear is currently a small and tight space and the desire is to create a more open and inviting space, without compromising the garden and allow for as much natural daylight as possible.

Photographs by

West Port & Company