Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



West Architecture

West Architecture

London, UK

pinterest

West Architecture - Therefore Offices

West Architecture

Offices for a product design agency
Fitzrovia, London

View with screens closed

View with screens closed 



View into meeting space

View into meeting space 



Front elevation

Front elevation 



Kitchen and break-out

Kitchen and break-out 



The refurbishment of offices for product designers, therefore, whose clients include TomTom, Samsonite, NAIM HiFi, Procter & Gamble and BT.
The ground floor previously held a single meeting room and waiting area isolated from the rest of the building through a series of doors and lobbies, whilst all office floors were served by a single small kitchen in the basement with no common space.
Our response was to remove everything non-structural from the ground floor and introduce a series of highly detailed elements in an uncluttered space. The main element being a set of full width sliding screens that enclose one half of the plan and define a meeting room. The ground floor becomes a large single space treated as four separate rooms which can be connected and disconnected both functionally and physically as required.
Smaller secondary rooms and circulation throughout the rest of the building has been upgraded and adapted. New glazed openings to the street with vertical timber vents are framed in an aluminium sleeve which echoes some of the original features of the existing building.