Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



vPPR Architects

vPPR Architects

London, UK

vPPR Architects - Gasworks Redevelopment

vPPR Architects

Contemporary Art Gallery

 



 



 



Gasworks

Gasworks 



<p>vPPR were excited to be invited to the Gasworks competition together with 6a Architects, HAT Projects, Carmody Groarke Architects and David Kohn Architects. <br /><br />The primary concept of our approach is to reconnect Gasworks to its unique site by creating a visual sight-line through the heart of the existing building from the street to the gallery and the gas holders behind. By focusing on its specific contextual identity, our intention is to reinforce the existing character of Gasworks - honest and accommodating - through one bold and simple architectural move, to create a remarkable building appropriate for the London Hub of the Triangle Network. This development is an amazing opportunity for Gasworks to reframe and strengthen its transnational identity. <br /><br />The new axis creates a poetic sequence for visitors who arrive off the street, pass under a vertical aperture in the facade, continue through a black-clad entrance foyer with reading area and reception, and finally enter a spacious double height white gallery with a picture-frame view of the gas holders. <br /><br />This formal insertion operates like a viewing device to reframe Gasworks, its context as well as its contents: new connections between all parts of the building are formed outside and inside. The studios and offices are made visible simultaneously to both the street and the gallery, allowing all the internal working processes of Gasworks to be registered by each other and the public. The route is lined by sliding panels in black metal that reference the industrial context.</p>