Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



VORBILD Architecture - South West London House

VORBILD Architecture

The house already had been extended at the back and its loft had been converted, however, inside its layout was awkward and it lacked natural light. VORBILD Architecture embarked on a complete redesign of the floorplans and brightening up the space.

Photographs by

Chris Snook


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Despite already being extended at the back, the internal layout of the house lacked good flow. Moreover, the house which is north-facing, had limited natural light. Our aim was to rearrange the space, alongside a full internal refurbishment of the whole property.

On the ground level, we moved the kitchen from the middle of the house into the rear extension. The new kitchen consists of a single wall of cabinets, which has been made out of standard IKEA carcasses paired with custom made veneer fronts, and a large white kitchen island with storage on both sides. The low level space by the extension door has been adapted as a children’s play area.

The access of natural light to the extension was largely improved by installing four roof lights a tall glass panel and glass doors onto the garden.

Right in the middle of the ground floor, there is a dining room, which has been illuminated by strip LED lighting inside a coffer ceiling.
The front-facing is rich in warm orange hues blended with greys, white and cream accents. The space is a blend of classic Victorian elements, such as the original fireplace, and mid-century future.

The entrance hallway is bold with rich patterns and strong colours. Classic, white, wooden staircase contrasts with stripy orange-red runner and blue-grey tiles. Modern orange light pendant give a bright mood which carries through the house.

The first floor of the house contains a utility room, two double rooms, of which one is a nursery, a family bathroom and a study room .
The top floor is a spacious master suit with a walk-in wardrobe and double French doors with a seamless, glass Juliette balcony that open onto the garden.

Word from the architect

Following the transformation, the property feel like a completely new place. From dark and impractical, the house change into bright with a great flow.

Word from the client

We knew we wanted to pare things back, refine the flow and make the most of every inch of space - the Owner told 25 Beautiful Homes (April 2019) magazine.