Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



VORBILD Architecture - Latimer Road House

VORBILD Architecture

A complete refurbishment and internal remodelling of a Victoria terraced house in west London.

Photographs by

Chris Snook


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Refurbishing this classic Victorian terraced house was a very personal experience for the Owners, as they have lived there for a long time and had a strong connection to the area. The property was not fulfilling their needs anymore but they did not want to move.

The house is located in a quiet and peaceful neighbourhood in West London. The brief called for modernisation, harmonisation and maximisation of the space. It was also very important to improve the flow in some areas. Particularly in the kitchen, which was inside the existing rear extension.

As we were not changing the construction of the space, we had to make the design to fit the existing parameters. The old layout of the kitchen was a cluster of small areas spread across the whole room which did not provide enough working and storage space. We unified the space and installed a long row of low-leveled cabinets featuring a bespoke Silestone worktop and a glass splashback on one side.

Tall cabinets, a larder and built-in appliances were added on the other side of the room. In the middle, a spacious kitchen island contains a hob and a breakfast bar. The kitchen is finished in white with high-gloss cabinet fronts and large porcelain tiles on the floor. The space feel harmonised, airy and gives enough storage and working surfaces.

The white theme follows through the rest of the house, starting from the entrance hall with its white wall paneling and the whole way up to the joinery finishes in the loft bedroom. In certain spaces, we have contrasted white with grey accents, such as the grey carpet running down the stairs, and the dark living room fixtures. The oak floors running across the house introduce a distinctive warmth.

We remodelled all the bedrooms and bathrooms, and each room was brought to life with modern fixtures, and a refreshing new design. We identified and eliminate all unnecessary elements and replaced them them with more functional and often bespoke solutions.

Word from the architect

The Owners of this Victorian terraced house, situated in a quiet neighbourhood near the Latimer Road station in Hammersmith, approached us to redesign the existing internal layout of the house, to maximise its storage and to update the interiors.

Word from the client

I wanted to move for years but my wife (…) wouldn’t hear of it. Now I wouldn’t swap the house for anything. – the Owner told the Kitchens, Bedroom, Bathrooms magazine about their ‘new’ house.

We didn’t want any drastic changes, so it still feels like the home we know and love – but it’s much better.

We put our trust in Michael (…), and it paid off.