Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Vita Architecture Ltd

Vita Architecture Ltd

Surrey, United Kingdom

Facebook pinterest

Vita Architecture Ltd - Manor Road

Vita Architecture Ltd

Contemporary extension with both glazed dining space and a balcony.

Photographs by

Richard Chivers


Aluminium  band

Aluminium band 



Opening corner

Opening corner 



 



Internal Kitchen Shot

Internal Kitchen Shot 



Flush floor detailing

Flush floor detailing 



Polished steel casing

Polished steel casing 



Balcony space

Balcony space 



Rear external view

Rear external view 



This was a retirement gift from a loving husband to his wife.
Based in Reigate, Surrey the couple asked for a place for them to enjoy their garden whilst they sip their tea and watch the world go by. 
Initially thoughts of a traditional extension with pitched roofs and bi-fold doors were suggested by the client, but after several design discussions we were able to develop a proposal that gave them a balcony space instead of a pitched roof which doubled their area and gave them the prime views across the garden to enjoy their tea from. 
Downstairs, the idea of bi-fold doors soon disappeared and were replaced with a fully glazed sliding door system with an opening corner. Careful detailing and specifications ensured that a glazed system with only 18mm frames allowed maximum amounts of daylight to flood the interiors. 
The result is a glass and aluminium clad extension with an opening corner which blends the interior into the exterior giving them the space to truly enjoy their garden from.