Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Theis and Khan Architects

Theis and Khan Architects

Tunbridge Wells

Theis and Khan Architects - Ravey Street

Theis and Khan Architects

The top floor of a warehouse building in Shoreditch was the starting point to create additional space for a family who had lived for many years in an open plan arrangement.

 



 



 



Ravey Street stsaircase

Ravey Street stsaircase 



The existing flat roof was strengthened to accommodate the new structure and an opening formed for the new spiral staircase. Negotiations took place to secure ownership of the roof space and for planning permission to extend over the existing flat roof.

The extension accommodates a new bedroom, shower room and sitting room with terrace that has views over London. It was important to provide areas to escape to away from the large open plan kitchen, dining and living space below. The spiral staircase is the central pivotal element and marks the entrance to the flat which incorporated a previously space consuming lobby. The staircase separates the kitchen / dining area from the living space whilst allowing views across. Two further bedrooms and a bathroom were created on the main living floor for the children.