Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Theis and Khan Architects

Theis and Khan Architects

Tunbridge Wells

Theis and Khan Architects - Lumen United Reformed Church

Theis and Khan Architects

TKA was commissioned by members of the Regents Square United Reformed Church to redesign an existing 1960s church building to create a new church and community centre open to people of all faiths.

Lumen URC

Lumen URC 



 



 



 



The centre includes a new accessible entrance, a community cafe, a sacred space, church and three community spaces as well as ancillary accommodation. At the centre of the building is the conical sacred space rising up through the roof. The new ground floor extensions were constructed from sustainable laminated timber
A new garden has been created from the existing car park at the rear as a place of tranquility and calm. Extensive community consultation took place prior to submitting the planning application and a focused approach to sustainability was undertaken from the outset that included sustainable laminated timber construction.
Lumen was awarded an RIBA London Regional Award in 2009.