Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Theis and Khan Architects

Theis and Khan Architects

Tunbridge Wells

Theis and Khan Architects - Jay Mews

Theis and Khan Architects

A first floor two-bedroomed flat within a mews house was altered and extended to create a generous and bright apartment with the living area opened to the roof structure.

Jay Mews living space

Jay Mews living space 



 



 



 



It was extended to the rear with the addition of a new terrace. A palette of oak finished doors and floors, white walls, dark Jura limestone bathrooms created a homogeneous interior creating a dramatic sense of space within a constricted floor plate.

The stairs up from the ground floor front door were too steep to meet current regulations and the front door had to open outward because there was no landing space so they had to be rebuilt. This involved negotiations with the RCA estates management who owned the offices below. The structural alterations that allowed the ceilings to be taken down were complex but were essential to the design. Lighting was integrated within the beams to create a sense of space and light at all times of the day.