Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



The Tooley & Foster Partnership

The Tooley & Foster Partnership

Buckhurst Hill, Essex, United Kingdom

Facebook linkedin

The Tooley & Foster Partnership - Private Jet Centre

The Tooley & Foster Partnership

Private Jet Centre

Private Jet Centre

Private Jet Centre 



 



 



 



Inflite built a new terminal for their private jet service in preparation for the Olympics. This was designed to cope with the larger volume of passenger traffic expected and it was achieved by revamping and substantially increasing the size of their existing terminal whilst it remained in service. The terminal now has the capacity to handle 200 seat passenger planes whilst retaining the efficient, corporate, yet individual and personal nature of Inflite’s service.

The project involved the phased demolition, replacement and enlargement of the existing building, with internal improvement of the retained areas. We created larger, modern and more comfortable departure lounges, improved passenger processing and screening facilities, offices, a new operations room, and crew accommodation, lounges and a gym.

The Jet Centre is a transient space where passengers spend only moments in preparation for their flight and we wanted to make it as light and airy as possible. The idea that the whole building could be shrouded by a light mesh evolved from the need to provide shading and allowed flexibility for the shape of space that was needed within. The remodeling demanded a much larger footprint on ground floor than upper floors. Mesh panels within a slender steel structure were developed to give a sleek appearance that reflects Inflite’s engineering company roots.

The existing site entrance will be transformed by a prominent new gate feature with a banner sign that will clearly advertise the Jet Centre and by doing away with the existing Security Hut, passengers will drive and be met at the entrance by a receptionist; all-in-all a much more inviting greeting for arriving passengers