Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



The Tooley & Foster Partnership

The Tooley & Foster Partnership

Buckhurst Hill, Essex, United Kingdom

Facebook linkedin

The Tooley & Foster Partnership - Leggyfield Court

The Tooley & Foster Partnership

57 Extra Care Apartments

Leggyfield Court

Leggyfield Court 



 



 



 



 



This thoughtfully designed new scheme of 57 Extra Care Apartments takes its way around the site, respecting the trees and landscape which border the stream. The main entrance is central to the site and scheme, taking the form of a 3 storey volume, divided by the lay of the land; enabling the creation of 2 separate entrances flanked by an elegant curved timber chimney which serves as a landmark.

The communal facilities are situated on the upper ground floor, close to the main entrance: here the dining room has panoramic views out across the stream; and the communal lounge offers a series of French doors that lead to a raised terrace and out to the landscaped gardens beyond.

Presenting itself as a low key, unimposing and vernacular development, the new scheme contains a series of design details: layering of rose and black coloured render; simple brickwork and timber cladding; recessed over sized windows peer through - whilst smaller ones protrude; tall windows lend a distinct sense of rhythm; the ease in which the building is navigated with central access way and amenity, and the pretty courtyard which sits behind the street façade.

AWARDS:

International Green Apple Awards for the Built Environment and Architectural Heritage 2014 & 2013

Word from the architect

Award - International Green Apple Awards for the Built Environment and Architectural Heritage 2014 & 2013