Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



The Tooley & Foster Partnership

The Tooley & Foster Partnership

Buckhurst Hill, Essex, United Kingdom

Facebook linkedin

The Tooley & Foster Partnership - Hunts Paper Factory

The Tooley & Foster Partnership

Hunts Paper Factory has sensitively restored and converted into 34 warehouse-style apartments with industrial features.

 



 



 



 



 



Originally built in 1902, Hunts Paper Factory was extended 24 years later by Wallis Gilbert, the celebrated Art Deco architect behind the Hoover and Firestone buildings. Tucked in the corner of a tree-lined street in Fulham, it has now been sensitively restored and converted into 34 warehouse-style apartments with industrial features.

Our aim was to restore as much of the original fabric as modern regulations allow and to provide a varied collection of light and airy, character apartments.

The majority of residential units naturally fitted into what were already small office units, making use of the existing party walls appropriately upgraded to meet residential standards.

Our clients, Verve Properties, are strong believers in the importance of community spirit and the layout allows for informal meeting of neighbours. A gated archway entrance opens into a landscaped courtyard and two side courtyards full of greenery and light, creating a secure space with a community feeling.