Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



studio weave

studio weave

london, UK

studio weave - The Longest Bench

studio weave

The longest bench in Britain seats over 300 people along the spine of Littlehampton's coastline and measures 324 metres in length. It is made from thousands of hardwood bars reclaimed from seaside groynes and landfill.

The looping longest bench play space

The looping longest bench play space 



 



 



 



The longest bench in Britain seats over 300 people along the spine of Littlehampton's coastline and measures 324 metres in length. Studio Weave was part of this project from the very beginning to create something unusual along the run-down promenade, overlooking the town's award winning Blue Flag beach. We worked with local school children to inspire and develop the design. Our playful approach to creating an imaginative and stretching sense of place has chimed with people of all ages, leading to a strong sense of shared ownership. Microfunding was crucial to the success of the project with supporters making donations to have a personal message engraved on the bench, helping it stretch even further.

The Longest bench is made from thousands of hardwood bars reclaimed from old seaside groynes (including Littlehapton's) and landfill. The variety of timber is interspersed with splashes of bright colour wherever the beach wriggles, bends or dips. Old shelters have been replaced by bronze-finished monocoque loops, connecting the promenade with the green behind. The longest Bench has been published in magazines and newspapers around the world. At the 2012 Civic Trust Awards, the Longest Bench won the special Award for Community Impact and Engagement.