Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



studio weave

studio weave

london, UK

studio weave - The Ecology of Colour

studio weave

The Ecology of Colour brings public function to a neglected corner of Dartford Park, providing flexible accommodation for a programme of events and community workshops.

Photo by Jim Stephenson

Photo by Jim Stephenson 



Photo by Jim Stephenson

Photo by Jim Stephenson 



Photo by Jim Stephenson

Photo by Jim Stephenson 



Photo by Jim Stephenson

Photo by Jim Stephenson 



Recently winning three RIBA awards including South East Building of the Year 2013, this building is part of a project to bring public function to a neglected corner of Dartford Park, now re-named Ecology Island.

The building acts as a jolly custodian for the re-imagined park. Both the brief and design for Ecology of Colour were designed to place emphasis on community engagement and creating a meaningful educational resource.

The Ecology of Colour is a small building that provides flexible accommodation for a programme of events and workshops based around dyeing and wildlife; planting a meadow of flowers and vegetables that yield natural dyes and beckon wildlife. The intention is for the initial series of events to be followed by the foundation of a friends' group, in order to firmly root the projects's activities in its local community.

The colour timber-clad structure is an outdoor classroom, dyeing workshop, art studio, bird-watching hide, tree house and park shelter all rolled into one. Shutters of various sizes on the upper floor allow for activities ranging from quiet, hidden bird watching, and nature drawing workshops, to public events that spill out into the park. It is patterned with 'Joy' by graphic designers Nous Vous.