Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



studio weave

studio weave

london, UK

studio weave - House of Fairytales

studio weave

Studio Weave were selected as one of the ten finalists chosen from 475 entries for the Hans Christian Andersen House of Fairytales, an international competition organised by the Danish Architects’ Association and Odense City Museums.

 



 



House of Fairytales

House of Fairytales 



 



Studio Weave were selected as one of the ten finalists chosen from 475 entries for the Hans Christian Andersen House of Fairytales, an international competition organised by the Danish Architects’ Association and Odense City Museums.

Our proposal is for a series of buildings planted in a subterranean garden. The fairytales of Hans Christian Andersen often play with the distinction between what is natural and what is man-made, a theme that we’ve explored in our design. Bursting through the surface, the buildings create ruptures in the earth through which visitors can descend into an underworld of magic and stories.

We have imagined that the buildings, like trees, grow and have long organic roots reaching into the earth. The buildings are arranged on the site as one might arrange a garden or woodland, considering views to key specimens, and paths for meandering across the site. Among the roots are spaces for stories to unfold including a library, theatre, children’s experience and exhibition space.

The landscape is moulded to create height above large spaces, such as the Tinderbox and theatre. The arches follow these profiles creating the sinuous, curious atmosphere between the roots. Sunken courtyards are created by making cuts in the landscape that bring light down into the root level like clearings in a forest.