Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Studio Seilern Architects

Studio Seilern Architects

London

Facebook linkedin pinterest

Studio Seilern Architects - Hewer Street

Studio Seilern Architects

SSA created this New York-style home by converting & extending a Victorian postal office in London.

Photographs by

Andreas von Ensiedel, David Osborne, Emma Hardy, Moon Ray Studio


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



This residential project was completed in two phases. The first phase involved the renovation of a former postal sorting office into a 450 sqm private residence. The original 1920's structural roof bracing and exterior London brick walls were preserved and restored. The second phase addressed the remainder of the space, which was completely reconfigured and rebuilt, involving an extension into a neighbouring Georgian terrace.

There are two separate dwellings; the larger main house and a smaller apartment. For the principal dwelling, the main concept was to create an open loft-like space, where the owners' contemporary art collection could be exhibited. Different levels are created within the main house so that the large open space is counter-balanced, and pockets of intimate family space are created. By doing this, the large open space retains its industrial heritage yet also carefully maintains a scale appropriate to a single-family dwelling.

At the core of the project is a folded steel plate stair, connected to the wall on one side, creating a sense of lightness and drama. In the open-plan configuration, gradients of privacy are created by the difference in levels and ceiling heights.