Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Studio Seilern Architects

Studio Seilern Architects

London

Facebook linkedin pinterest

Studio Seilern Architects - Grove Residence

Studio Seilern Architects

Grove Residence was designed for a couple or art dealers and their three children. As well as creating a modern family home, the space had to accommodate the couple's extensive art collection.

Photographs by

Philip Vile


 



 



 



 



 



 



 



 



 



The layout of the ground floor layout is reconfigured by removing the wall between the entrance hall and living space. This made room for a large central living area, suitable for the whole family. An extension is also added to make room for a large kitchen. These modifications create a smooth flow between the dining-room, living area, open-plan kitchen and decked balcony outside. The design also includes a new basement below the existing Victorian three storey house. Extending into the basement made space for a playroom, cloakroom, WC, staff room, larder and kitchen.

A study at the rear of the ground floor was transformed into a light, open plan kitchen with French windows leading to a decked balcony. New full-height windows flood the ground floor with light, drawing the eye to artworks. A round skylight in the ceiling is echoed in the floor to allow natural light into the basement.

Finishes on the north front façade are kept in their original brick work. The entrance garden and rear garden area remain as originally intended. Handmade Moroccan tiles, inspired by the Victorian house's original hexagonal texture, are used in the hallway to brighten up space.