Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Studio HE (S /HE)

Studio HE (S /HE)

London & Margate

pinterest

Studio HE (S /HE) - Bermondsey Street, London

Studio HE (S /HE)

Studio HE was commissioned by a private client to completely refurbish their newly-purchased 2 bedroom, 2 bathroom property, on sought-after Bermondsey Street, London.

The client's brief was to have a second home with a wow factor, and a strong emphasis on colour. The space needed to accommodate a flexible work space, plenty of storage and to be able to grow with the family over time.

The original property was a rabbit warren of doors all leading from a generously proportioned entryway with no natural light on three sides of the property. To maximise the light in these areas we enlarged and heightened the doorways allowing light from the glazed rooms to flood in. A strong dark green matt paint was chosen for the entryway, anchoring the space as the nucleus of the property, and inducing a feeling of comfort and cosiness (almost womb-like) on arrival in the property – a contrast to the hustle and bustle of London life outside.

Light washed oak flooring and pale chalky walls throughout the remainder of the property help to balance the more extrovert colours and textures used elsewhere.

Viewpoints formed an important part of the property's design. Internally it was important to balance each room's colour/identity so that with all doors open, the property would be coherent as a whole. Placement of trimless ceiling downlights help to navigate the eye from one room to the next. In the relatively small kitchen (with no natural light), we were keen to maximise the light and usability, but also to keep it playful. We used a bold blue rubber-like tactile material on select feature cupboards.  This high-performance smart material sits alongside natural birch ply, matt off-white tiles and concealed LED counter lighting to help lighten the space, creating a fun and unique environment to cook in. In the main bathroom, a one of a kind honed marble basin takes pride of place. Geometric cement tiles were sourced from Spain. The space is calming with a subtle elegance. Vivid red walls in the children's bedroom off set the simple and minimal furniture. The master bedroom was given more generous proportions, the space reconfigured to maximise usability. Bespoke bedroom joinery keep the master bedroom clear and uncluttered. The master en-suite shower room is kept simple and functional with a pop of the client's favourite green on the joinery. A glossy Corian surface with in-set bathroom maximises countertop space.

The jewel in the property is a bespoke joinery piece which starts in the entryway (where it acts as jacket/shoe/guest storage), extends in to the living area and unfurls into a generous desk space. In total 12 meters of bespoke ash and oak joinery with bespoke antiqued brass metalwork. To mirror the elements of playfulness in the property, Studio HE referenced colours used elsewhere, internally within drawers, and externally as five coloured panels - a sort of hide-and-seek, interactive Rubik's cube. The joinery panels can be removed in time should the clients wish, leaving the grown-up, refined ash finish behind.

 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Studio HE was commissioned by a private client to completely refurbish their newly-purchased 2 bedroom, 2 bathroom property, on sought-after Bermondsey Street, London.

The client's brief was to have a second home with a wow factor, and a strong emphasis on colour. The space needed to accommodate a flexible work space, plenty of storage and to be able to grow with the family over time.

The original property was a rabbit warren of doors all leading from a generously proportioned entryway with no natural light on three sides of the property. To maximise the light in these areas we enlarged and heightened the doorways allowing light from the glazed rooms to flood in. A strong dark green matt paint was chosen for the entryway, anchoring the space as the nucleus of the property, and inducing a feeling of comfort and cosiness (almost womb-like) on arrival in the property – a contrast to the hustle and bustle of London life outside.

Light washed oak flooring and pale chalky walls throughout the remainder of the property help to balance the more extrovert colours and textures used elsewhere.

Viewpoints formed an important part of the property's design. Internally it was important to balance each room's colour/identity so that with all doors open, the property would be coherent as a whole. Placement of trimless ceiling downlights help to navigate the eye from one room to the next. In the relatively small kitchen (with no natural light), we were keen to maximise the light and usability, but also to keep it playful. We used a bold blue rubber-like tactile material on select feature cupboards.  This high-performance smart material sits alongside natural birch ply, matt off-white tiles and concealed LED counter lighting to help lighten the space, creating a fun and unique environment to cook in. In the main bathroom, a one of a kind honed marble basin takes pride of place. Geometric cement tiles were sourced from Spain. The space is calming with a subtle elegance. Vivid red walls in the children's bedroom off set the simple and minimal furniture. The master bedroom was given more generous proportions, the space reconfigured to maximise usability. Bespoke bedroom joinery keep the master bedroom clear and uncluttered. The master en-suite shower room is kept simple and functional with a pop of the client's favourite green on the joinery. A glossy Corian surface with in-set bathroom maximises countertop space.

The jewel in the property is a bespoke joinery piece which starts in the entryway (where it acts as jacket/shoe/guest storage), extends in to the living area and unfurls into a generous desk space. In total 12 meters of bespoke ash and oak joinery with bespoke antiqued brass metalwork. To mirror the elements of playfulness in the property, Studio HE referenced colours used elsewhere, internally within drawers, and externally as five coloured panels - a sort of hide-and-seek, interactive Rubik's cube. The joinery panels can be removed in time should the clients wish, leaving the grown-up, refined ash finish behind.

Word from the architect

Great & responsive clients from the beginning of the project to the end. Very open to ideas and a desire for detail, fun and colour. A thoroughly enjoyable experience from our end.

Word from the client

It has been an absolute pleasure to work with Hubert and Elin. Our project was a renovation of an entire property, a newly purchased two bedroom apartment in Bermondsey Street, London, including designs for a new kitchen, two bathrooms and a bespoke work/study joinery piece.

We were delighted with their enthusiasm and fresh ideas for our project, and their ability to understand our various needs as a family. They were willing to address all aspects of the work, from strong initial design ideas to overseeing the budget and liaising with the contractors, as well as numerous extras like sourcing furnishings and co-ordinating deliveries. At each stage, we were consulted but not overloaded, and a carefully curated set of design options was offered which wholly met our brief. Their flexibility, creativity and helpfulness were critical to the success of the project.

The budget was well managed, communication was exemplary and various issues with the contractors were addressed and resolved.

Hubert and Elin have given us a beautiful, intelligent space in which to live and work. We love the design, it works seamlessly and we have been particularly impressed by the attention to detail, both practical and aesthetic.

We are delighted to recommend them.