Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Studio HE (S /HE)

Studio HE (S /HE)

London & Margate

pinterest

Studio HE (S /HE) - Alaska Buildings, Bermondsey, London

Studio HE (S /HE)

‘Soft’ and ‘delicate’ were the starting points for the concept. The existing property had a myriad of architectural features – steel Crittal windows and doors, exposed brickwork and steel columns painted gold. A colour palette of subdued, grown-up pastels was chosen to bring a calming cohesiveness to the space. As the light changes throughout the day these subtle nuances of colours are picked up.

Textures are modern and luxurious – linen and matt Fenix NTM sits alongside velvet, marble and mirrored surfaces. The interplay of these varying textures allows the space to feel luxe, yet contemporary. Furniture forms are delicate, maximising the feeling of space in the property – a brass-topped dining table almost disappears from view from the side elevation. Overall, the space is playful, contemporary and calming.

A series of sliding doors and a compact bathroom has been introduced at ground floor allowing the rear of the property to become a self-contained suite when guests stay overnight. Bespoke storage was designed for the master bedroom, living area and hallway. Floor-ceiling joinery in the Master Bedroom makes maximum use of high ceilings, allowing client to sleep in a completely uncluttered space. Hallway joinery cleverly doubles up
as guest storage at ground floor. Living area joinery acts as display for client’s myriad of books and personal items.
Brass trims elevates the joinery, and ties-in with the rest of the furniture.

Furniture was sourced from scratch throughout the property; clean lines, curves, and tactile textures are the overarching aesthetic, with a focus on hero pieces to compliment the client’s lifestyle. A statement dining table from Belgium-based Heerenhuis and grey ash Laclasica dining chairs from Stua takes pride of place in the open plan living area, allowing the client to work from home and to host guests for dinner – the brass table top ages with time, creating a patina unique to the client. The neat, delicately-proportioned Cloud sofa from Danish brand &Tradition sits alongside the Fly Chair in velvet, with Marble and stone ED038 table lamps from
Edizioni Design creating an informal reading area in proportion with the property. In the Master Bedroom playfulness comes to the fore with a rose-tinted mirror creating the softest of reflections and Bob wall light from Michael Anastassiades subtly referencing the female form.

 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



‘Soft’ and ‘delicate’ were the starting points for the concept. The existing property had a myriad of architectural features – steel Crittal windows and doors, exposed brickwork and steel columns painted gold. A colour palette of subdued, grown-up pastels was chosen to bring a calming cohesiveness to the space. As the light changes throughout the day these subtle nuances of colours are picked up.

Textures are modern and luxurious – linen and matt Fenix NTM sits alongside velvet, marble and mirrored surfaces. The interplay of these varying textures allows the space to feel luxe, yet contemporary. Furniture forms are delicate, maximising the feeling of space in the property – a brass-topped dining table almost disappears from view from the side elevation. Overall, the space is playful, contemporary and calming.

A series of sliding doors and a compact bathroom has been introduced at ground floor allowing the rear of the property to become a self-contained suite when guests stay overnight. Bespoke storage was designed for the master bedroom, living area and hallway. Floor-ceiling joinery in the Master Bedroom makes maximum use of high ceilings, allowing client to sleep in a completely uncluttered space. Hallway joinery cleverly doubles up
as guest storage at ground floor. Living area joinery acts as display for client’s myriad of books and personal items.
Brass trims elevates the joinery, and ties-in with the rest of the furniture.

Furniture was sourced from scratch throughout the property; clean lines, curves, and tactile textures are the overarching aesthetic, with a focus on hero pieces to compliment the client’s lifestyle. A statement dining table from Belgium-based Heerenhuis and grey ash Laclasica dining chairs from Stua takes pride of place in the open plan living area, allowing the client to work from home and to host guests for dinner – the brass table top ages with time, creating a patina unique to the client. The neat, delicately-proportioned Cloud sofa from Danish brand &Tradition sits alongside the Fly Chair in velvet, with Marble and stone ED038 table lamps from
Edizioni Design creating an informal reading area in proportion with the property. In the Master Bedroom playfulness comes to the fore with a rose-tinted mirror creating the softest of reflections and Bob wall light from Michael Anastassiades subtly referencing the female form.

Word from the architect

We really enjoyed working with our client on this project. They wanted a delicate, refined and feminine space with subtle and soft touches that would allow for a welcoming home/retreat as well as a space to entertain guests and display their treasured items. As such, we created bespoke joinery pieces that would help to facilitate to home through display and storage whilst also helping to define the spaces/zones. As such, we introduced a concealed sliding screen that enabled the shared WC on ground floor to become an ensuite for the guest bedroom when necessary. The master bedroom took on a sophisticated hotel feel, allowing the client a sanctuary from the busy hustle and bustle of London life.

Word from the client

I engaged Hubert and Elin as a first-time buyer to decorate my warehouse conversion apartment in Bermondsey. They did a fantastic job from the beginning to the end and turned my flat into a great home, achieving its full potential. Within days of our first meeting, they sent me a detailed and fair quote, as well as an outline of their ideas.

Throughout the refurbishment and renovation, they were always quick to respond to queries and dealt with all issues efficiently. They organised building control approval for me and were on site for furniture deliveries, relieving me from responsibilities during a hectic time.

The builders Studio HE employed did a great job too, leaving me with no complaints or damage. Finally, the project stayed under budget, leaving me with praise only for Hubert and Elin - I hope to work with them on another project in the future!