Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Studio 54 Architecture

Studio 54 Architecture

London, United Kingdom

Studio 54 Architecture - Turnham Green Terrace Mews Development

Studio 54 Architecture

Turnham Green Terrace Mews Development


Part new build, part refurbishment, in a commercial mews.

North Elevation

North Elevation 



West Elevation

West Elevation 



East Elevation

East Elevation 



Existing Aerial Sketch

Existing Aerial Sketch 



Proposed Aerial Sketch

Proposed Aerial Sketch 



Internal Elevations

Internal Elevations 



Turnham Green Terrace Mews is a complex of buildings, dating from the early part of the 20th Century, bounded on two sides by gardens to private houses and on the other two sides by the Mews.

The buildings in the mews were in need of refurbishment or renewal. They have been in continuous use since the early 1900’s and repair and maintenance has been haphazard. Our Client wanted to explore the possibility of modernising the mews buildings, retaining those that could be retained together with the large brick boundary walls onto the gardens. The project has involved the retention of two buildings on the West side of the site and the redevelopment of the remainder of the site, creating a new mews which runs North-South providing natural light and ventilation into the site and exposing the East facade of one of the retained buildings (an old organ works). The new development which includes a basement has been planned to provide flexible work space and has been carefully designed to avoid the overlooking of neighbours residential buildings.

The Application went through a pre application stage, followed by the Planning Application and an officer’s recommendation for Approval.

The original Planning Application was granted Approval in December 2012, and the basement received Approval in July 2014. The demolition of the redundant buildings was completed in the summer 2014, and the project started on site in the spring of 2015, due to be complete in late summer 2016.