Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Strom Architects

Strom Architects

Lymington, Hampshire

Facebook pinterest

Strom Architects - Sandy Lane

Strom Architects

The client approached us to design a replacement home for his site in Suffolk.

Photographs by

CGI - Nuno Silvia


 



 



 



 



The site slopes down to the south and west, with access being at the lower level, and heavy planting surrounding the boundaries.

The proposed design is a two-storey volume, which intersects with the
site. This lent itself to a ground floor entrance, with living spaces at first floor - this ‘upside-down’ living makes the most of the views whilst the sloped site allows level access out to the garden from the living areas.

The proposal occupies a similar footprint to the existing house, and the lower ground floor will contain car parking and ancillary spaces, as well as guest rooms.

The lower floor is of solid concrete construction while the upper floor is a lightweight timber frame containing the primary living spaces. Two children’s bedrooms are separated from the kitchen, dining and living areas by the entrance/staircase void.