Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Strom Architects

Strom Architects

Lymington, Hampshire

Facebook pinterest

Strom Architects - Pyrus 9+10

Strom Architects

A scheme of two houses for a developer in Stockholm. The design is a response to the steeply sloping site.

Photographs by

CGI - nu.ma


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Pyrus is a scheme of two houses for a developer in Stockholm.

The two villas share a common design language, yet they have their own identity. A concrete retaining wall is placed along the contours, over which a two-storey volume cantilevers to the north, while to the south, it nestles into the steep slope, only presenting a single storey building to the entrance.

Stepped landscaped terracing integrates the architecture into the site. The
top floor comprises entrance with cloakroom, kitchen, living and dining accommodation, as well as a guest room/study.

The middle floors contain bedroom accommodation, while utility, playroom and other ancillary spaces are in the basement.

The three floors are connected via a staircase with a continuous roof light above, which also allows access to the roof terraces.