Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Spheron Architects

Spheron Architects

London, UK

Spheron Architects - Urban Zen

Spheron Architects

Conservation Area basement apartment retrofit, erection of a single storey rear and side extension.

Urban Zen

Urban Zen 



 



 



 



This basement flat has been renovated and extended toward the rear of the property, allowing for a new open plan layout which houses a large living, dining and kitchen area.

A bleached oak floor and sleek units in the kitchen are designed to reflect the natural light that enters through the generous glazing and skylight. Standout bi-fold doors dominate the room and draw the eye onto the previously underused garden, breaking down the barrier between indoors and outdoors and creating a bright interior.

A generous master suite has also been redeveloped, cleverly incorporating a significant increase in storage while adorning the en suite bathroom with elegant snakeskin tiles and a rain shower.