Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



SOUP Architects

SOUP Architects

London + Guernsey, United Kingdom

Facebook pinterest

SOUP Architects - Oatlands Close

SOUP Architects

Winner of RIBA South East Award + RIBA South East Small Project Award 2018

Photographs by

Andy Matthews


 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



 



Existing view prior to works.

Existing view prior to works. 



We were asked to look at renovating and extending an existing 4-bedroom house on a long north/south axis site in Surrey. The existing house had a very poor connection to a fantastic rear garden. The plot is on the bend of the road and makes the house sit at an angle to the long rear garden, which for us created an interesting dynamic and great opportunity.
Our approach has been to stretch a new ground floor extension across the width of the site, maximising the space to the east as it opens up into the garden. A new lower garden studio has been set in to the garden to create a stand-alone workspace, giving a different perspective and orientation to the main house. A new main bedroom has then been added at first floor level, set back from the edge to maintain privacy from below and linked into the retained circulation.
A new extensive planting scheme has been incorporated into the new works to soften the new buildings into the extended garden. The new buildings have been constructed from a contrasting light grey brick, with sedum roofs to the studio and ground floor extensions softening the house further into the garden setting.