Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Sjölander da Cruz Architects

Sjölander da Cruz Architects

Birmingham

pinterest

Sjölander da Cruz Architects - The Badgeworks

Sjölander da Cruz Architects

Art Deco Gem transformed into 'live-work' development

 



 



 



 



 



 



An Art Deco factory built in the 1930s, The Badge Works was home to Reeves Badges for over 30 years has been transformed into seven townhouses, with spaces to work, two offices and a penthouse.

The existing concrete roof and glass roof lights to the rear of the site have been removed to create an open courtyard bringing natural daylight into the depth of the site and with the existing steelwork retained to support new balconies at second floor.

The houses are accessed from the new courtyard which keeps the industrial feel of the building with its crane track and steel beams. Its edges are softened with landscaping next to the entrance to each house.