Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Shade Abdul Architecture

Shade Abdul Architecture

London

Shade Abdul Architecture - Arlington Avenue

Shade Abdul Architecture

Adaptable living

Front reception

Front reception 



Elevated lounge area

Elevated lounge area 



Dining area/study

Dining area/study  



Dining area/study

Dining area/study  



Dining area/study

Dining area/study 



Stair balustrade

Stair balustrade 



Front reception storage

Front reception storage 



Front reception storage

Front reception storage 



Ground floor WC

Ground floor WC 



Guest bedroom/study

Guest bedroom/study 



Guest bedroom/study

Guest bedroom/study 



Bedroom

Bedroom 



Main bedroom

Main bedroom 



En-suite

En-suite 



En-suite

En-suite 



Guest bedroom/study

Guest bedroom/study 



En-suite

En-suite 



Rear extension

Rear extension 



Following a big move from Paris to London, our French clients purchased this four storey town house with the aim of refurbishing whilst adding value. They had lived in the house for approximately six months when we were commissioned to redesign the internal layout and to project manage the build. The time that they had spent living in the house allowed them to understand better the elements that didn't suit their needs or their lifestyle. Although the living areas were generous, the bedrooms were disproportionately small and there was the sense that there wasn't quite enough space to store their belongings away.

As with all of our projects, we worked collaboratively with them to develop the project brief. This was kept as a live and evolving document throughout the design process and was essentially a wish list for all that they wanted to achieve with the project. The design concept that embodied the needs and aspiration described in the project brief was the idea of adaptability and flexible living. The dining area needed to serve as a home office during the day and a dining room during occasional social gathering as the kitchen was sufficiently large for informal day-to-day dining. A second study in the house needed to serve as a guest bedroom when required. We developed a design for the house that included movable elements that adapted to the needs of our clients. These elements could slide, rotate or move around on wheels. Bespoke joinery was designed to optimise the available space within the rooms. This included a fold out seat and a super slim coat cupboard. Our designs ensured that all of the rooms in the house were flooded with natural light, whilst the warmth of hardwood flooring and the playful colours of ceramic tiles created visually striking interiors.

Our collaborative approach ensured that the building team were able to deliver the project to the design specification. Our clients were delighted with the finished result and had found the process of their first building project an enjoyable experience. In their own words:

"Shade remained involved throughout the entire project and worked along side us and the builders during the works. Her inputs were extremely helpful and contributed to the very good relationship between all parties. She also made sure that the works carried out by the builders were of the highest quality with our interests in mind. For all these reasons and because my partner and I are greatly satisfied with the final result, we highly recommend Shade Abdul Architecture."