Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



ScottWhitbyStudio

ScottWhitbyStudio

LONDON

pinterest

ScottWhitbyStudio - Great Halfpenny Farm

ScottWhitbyStudio

Working closely with two octogenarian clients, we designed and delivered a contemporary yet sympathetic annex to sit alongside a historic farmhouse in the Surrey hills. Great Halfpenny Farm boasts stunning views of the English countryside, but after thirty years in the large home its occupiers longed for something more manageable and modern. The couple therefore passed the farmhouse to the next generation and had their dream retirement home built next door to suit their declining physical abilities.

This simply and robustly detailed house blends with the adjoining farmhouse, using a limited palette of local Crowborough multi stock bricks, red cedar shingles and large sliding glazing to allow expansive views of the countryside setting. The 100m2 home provides a manageable and accessible living space in which the couple could enjoy each other’s company within the landscape they knew and adored.

Photographs by

Osman Marfo-Gyasi