Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Sanya Polescuk Architects

Sanya Polescuk Architects

North London Belsize Park NW3

Sanya Polescuk Architects - More Mews

Sanya Polescuk Architects

Conjuring up the illusion of space

Photographs by

Emanuelis Stasaitis


 



 



 



 



 



 



SPA has mopped up the oil from the 20th century and swept out the straw from the 19th to transform this mews building into two airy modern homes.

Retained are the garage doors, humble facade and charming features of this diminutive former stables and former garage but gone is the sense of enclosure. A new full height slice of sky has been carved out of the volume to bring light and air into the whole building.

The small footprint is matched by a small developmental impact, a new building has been reassembled from the old parts of the original building. The walls have been augmented with breathable insulation and the roof has been decked out with solar cells. The new rear extensions are timber-framed, fully-insulated and bright-zinc-clad - a memento to the building's utilitarian past.

The two bright flats combine the calm tones of birch ply fitted joinery with the rawness of exposed brickwork and steelwork. Both flats enjoy private outdoors at the back of the house, adding to the graceful living within.

To top it all the energy efficiency rating is now an impressive 91% - an improvement of 40% on the old building's rating which is sure to keep the bills low.