Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Sanya Polescuk Architects

Sanya Polescuk Architects

North London Belsize Park NW3

Sanya Polescuk Architects - Modernity in Tradition

Sanya Polescuk Architects

Victorian terrace house

 



 



 



 



Previously split into two maisonettes, this five-storey Victorian terraced house has been reinstated as a single-family home with a stained glass studio on top.

A new internal structure and a basement stairs were installed, which enable a smooth connection between the newly formed open-plan spaces on the two lower floors. The kitchen-dining area, fitted with angled joinery, spills into the secluded landscaped garden at the rear via a new glazed aperture.

The original Victorian staircase serves the upper three floors to the bedrooms and studio. The stairs are propped by an exposed steel column which also supports the suspended timber shelves in the reception. Bespoke build-in ply joinery equips the studio.

The materials used throughout underline modernity working within the traditional context: the pre-cast concrete slabs pave the lower ground floor and the garden terrace, the engineered oak on the upper ground floor, and the reclaimed pine boards and rubber on the upper floors.

The planning permission for this project was granted from Camden Council with all minor objections successfully resolved in favor of the proposal.