Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Sanya Polescuk Architects

Sanya Polescuk Architects

North London Belsize Park NW3

Sanya Polescuk Architects - Carbon Reducing Retrofit

Sanya Polescuk Architects

Live over work

 



 



 



Mews Stable Maisonette

Mews Stable Maisonette  



Originally a Victorian live-work coach-and-horses stables with hayloft and coachman's quarters above, this 19th century mews house is now home to an award winning architects' studio and 4-bedroom upper maisonette.

The two-stage retrofit began on the ground floor, where the architects' studio is located. Having suffered from previous domestic conversions into dark, cramped cellular spaces, the ground floor has been re-opened up into a single horse-shoe shaped space. The design reveals the original Victorian ironworks, wall tiles, timber paneling, cobblestones, etc.

The second stage of the retrofit was the upper masionette, which has 4-bedrooms and 2-bathrooms on the 1st floor and an open-plan living/kitchen/dining space above. By locating the shared living space on the top floor, all occupants can enjoy the natural daylight provided by the rooflights and dormers.

Leading the design decisions throughout the build was the priority to retain the original Victorian features while making as many carbon-reducing improvements as possible (working towards Code of Sustainable Building Code Level 4):
- 'Wrap up Warm!' upgrading all external fabric with a combination of PIR and wood-fibre insulation, while ensuring to always ventilate the existing
- MVHR units installed in the upper masionette
- New Histoglass double glazing fitted into original timber window sashes;
- Triple glazed units fitted into dormer windows and rooflights
- Water saving and energy efficient fittings (A* or better)