Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Rural Office for Architecture

Rural Office for Architecture

Llandysul, Wales

linkedin pinterest

Rural Office for Architecture - Old Barn

Rural Office for Architecture

The conversion of a grade ll listed tythe barn and adjoining agricultural building in Edgefield, Norfolk to a new family home.

External shot showing piggery with link to grade ll listed tythe Barn.

External shot showing piggery with link to grade ll listed tythe Barn. 



Wider external shot showing tythe Barn.

Wider external shot showing tythe Barn. 



East terrace with rain garden.

East terrace with rain garden. 



West terrace, showing openable timber louvre panels with high level glazing behind.

West terrace, showing openable timber louvre panels with high level glazing behind. 



Living and dining area.

Living and dining area. 



The appearance and design of the building is a balance between an agricultural aesthetic and the contemporary needs of a modern dwelling. Working to retain the majority of the existing fabric, any new works are seen as complimentary to the heritage or distinctly modern to express the difference between new and old.

Both existing structures have minor alterations, retaining and repairing brickwork, flint work and roof tiling. The appearance of the main barn from Rectory Road will be relatively unchanged, with the piggery outer flint walls also retained to support a new floating standing seam pitched roof.

Word from the architect

RIBA East Small Project Award 2015