Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Rural Office for Architecture

Rural Office for Architecture

Llandysul, Wales

linkedin pinterest

Rural Office for Architecture - New Barn

Rural Office for Architecture

A replacement barn built in the grounds of the architect’s farmstead, its modular parallam portal frame allows for future flexibility.

Internal shot of main living space, heated via Dutch Tile stove.

Internal shot of main living space, heated via Dutch Tile stove. 



Bedroom space with exposed stud wall.

Bedroom space with exposed stud wall. 



Dining area with office entrance in background.

Dining area with office entrance in background. 



Main living area with view into kitchen.

Main living area with view into kitchen. 



Main living and dining area.

Main living and dining area. 



Master bedroom.

Master bedroom. 



Large sliding door units provide future flexibility when used as a work/studio space.

Large sliding door units provide future flexibility when used as a work/studio space. 



Front door, framed by stained vertical timber cladding.

Front door, framed by stained vertical timber cladding. 



New Barn in foreground and office in background.

New Barn in foreground and office in background. 



Wide external shot.

Wide external shot. 



The barn forms of one of three buildings that make up the settlement. The milking parlour was converted into the office to allow the farmhouse to be converted, the barn was built to provide temporary accommodation.

This was a self-build project, so we needed a form of construction that was easy to erect and clad, without being dependent on heavy plant and machinery. The parallam frame was templated and machined by the local carpenter and the timber frame panels made down the hill at the local timber frame company.

The material palette is one of practical economy; stained timber cladding and corrugated sheet to the exterior; concrete floor, dry lining boards to the walls, plywood to the ceiling internally. Heating is provided by two Dutch tile stoves, one in each main space with power in exposed conduit ducting.

This project was awarded the RIBA Welsh Architecture Award Small Project of the Year 2014.

Word from the architect

RIBA Welsh Small Project Award 2014