Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Rider Stirland Architects

Rider Stirland Architects

London

linkedin pinterest

Rider Stirland Architects - Notting Hill Townhouse Renovation

Rider Stirland Architects

Photographs by

Barry Stirland


 



As a first home, this early-Victorian terraced house provided a fantastic opportunity for our young professional client to put his own stamp on the property. The house was incredibly run-down when he purchased it, with significant damp, a leaky flat roof, and an old electrical installation. Our brief was to help create a modern three-bedroom townhouse with plenty of entertaining space.

The house is laid out over three floors.

At lower ground floor level, existing partitions are removed and the remaining fabric treated by a damp proofing specialist. The layout is entirely reconfigured to provide an adjoining kitchen and dining room, leading on to a courtyard garden.

The high ceilings of the ground floor rooms make these spaces perfect as the social heart of the home, the main living area and TV and drinks room linked together and enjoying dual aspect through generous windows to the front and back.

The outrigger to the rear contains two ensuite guest bedrooms over two floors and is topped by a new flat roof finished with composite decking and timber screening to provide a raised private space for enjoying the afternoon sun.

At first floor level, new partitions form a dressing room leading onto the master ensuite bathroom in an enfilade type arrangement. A redundant doorway is repurposed as a shelving unit to the landing study area, where a fantastic quality of light can be enjoyed from the glazed doors onto the roof terrace beyond.

To enable the the desired layout changes, it was necessary to design in ‘fire curtains’ which are interlinked with the fire detection systems to drop in the event of a fire and form a protected escape route from the rear bedrooms to the final exits at the front of the house.