Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Reed Watts Architects

Reed Watts Architects

London

linkedin pinterest

Reed Watts Architects - Teddington Cricket Club

Reed Watts Architects

New build cricket pavilion for Teddington Cricket Club in Bushy Park, a grade 1 listed Royal Park.

 



Elevation across square

Elevation across square 



 



Teddington Cricket Club has existed on its current site since 1863 and is now one of the best amateur cricket clubs in the country. The new building will replace the two (temporary) second world war Nissen Huts currently used by the club, local schools and other sports clubs.

The new building will double the current accommodation but will maintain a discreet presence in the Grade 1 listed park. Echoing the form of the simple huts the re-sited pavilion includes four new changing rooms, two large social spaces and a roof terrace. The ‘L’ shaped form provides views to both pitches and across the park, whilst shielding the back of house areas from public view.

The project is set to attain a BREEAM ‘ Excellent’ rating and will utilise modern timber construction methods to provide a sustainable building. Sensitive landscape works, including arboricultural and ecological enhancements have been integrated into the proposals and will help to minimise the impact of the scheme on the park, a Site of Special Scientific Interest.

Rather than reference traditional pavilion forms the design responds to the unique qualities of the site and the detailed requirements of the brief. Clad in a combination of dark stained and natural timber, our design beds the new building into the landscape.

Word from the architect

Having received planning and listed building consent in 2017 it is anticipated that construction will begin in September 2018.