Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



testing [25] [14] [240] [24] testing2 [25] [14] [240] [24]

sheds cabins and outhouses

Projects
Profiles
  • RIPPLEVALE GROVE

  • Cringleford Hall

  • via - pavilions

  • The Beach House by John Young and MELOY architects

  • The Big Bothy, Isle of Skye

  • Bluebell Pool House

  • Greenhouse in the Botanic Garden

  • Great Halfpenny Farm

  • The Cabin

  • tsubo +

  • Woodland Cabin

  • The Green Studio

  • Marsh View Norfolk

  • Conservatory Room

Robert Rhodes Architecture + Interiors

RIPPLEVALE GROVE

Working as executive architect for Paris based design architects Lia Kiladis + Christine Ilex Beinemeier, this project had us overseeing the renovation and extension of a lovely little Georgian house in central Islington through from RIBA Stage E (Technical Design), to Tender and Construction.

Hudson Architects

Cringleford Hall

The addition of a garden pavilion to a 17th century home.

con | form architects

via - pavilions

An existing detached house had poorly considered and badly arranged extensions, sheds and outbuildings which resulted in a compromised garden that felt much smaller than it was. The poorly built structures are demolished, releasing the existing house and garden. Two pavilions are then proposed within the enlarged garden. These new structures are uniform and sharply detailed in contrast to the irregularity of the existing house, they are also lifted above the ground allowing the garden to continue under them exemplifying its expanse. Connecting the existing house, pavilions and...

MELOY architects

The Beach House by John Young and MELOY architects

Modern beach side summerhouse on Hayling Island

West Port & Company

The Big Bothy, Isle of Skye

The Big Bothy is the nickname given to our design for the 400sqm hub building, forming a central part of a wider boutique hotel development on the outskirts of the town of Portree, Isle of Skye. The term ‘Bothy’ is a traditional Scottish word, historically used to describe the small cottages found dotted across the rocky landscapes of the Highlands which served as both stores for farm labourers and short-term refuges for travellers seeking respite from the harsh winter climate of Northern Scotland. The project hopes to be a timely...

Adam Knibb Architects

Bluebell Pool House

A contemporary pool house constructed out of a pre-fabricated CLT timber panel structure, featuring an oak clad exterior with sedum roof.

C.F. Møller Architects

Greenhouse in the Botanic Garden

Restoration and extension of the hothouse in the Botanic Garden in Aarhus.

ScottWhitbyStudio

Great Halfpenny Farm

Working closely with two octogenarian clients, we designed and delivered a contemporary yet sympathetic annex to sit alongside a historic farmhouse in the Surrey hills. Great Halfpenny Farm boasts stunning views of the English countryside, but after thirty years in the large home its occupiers longed for something more manageable and modern. The couple therefore passed the farmhouse to the next generation and had their dream retirement home built next door to suit their declining physical abilities. This simply and robustly detailed house blends with the adjoining farmhouse, using a limited...

Collective Works

The Cabin

Planning granted in heavily restricted setting

con | form architects

tsubo +

This proposal for an extension to a family home in Dublin was informed by the client’s interest in Japanese architecture and the desire for a better connection to the west facing garden. A courtyard garden, or tsubo-niwa as they are known throughout Japan, is positioned at the centre of the reordered home. A typical tsubo-niwa is limited in size, whereas the courtyard is, in this instance, extended and connected to the living spaces; allowing our clients to live within their garden.

AR Design Studio

Woodland Cabin

AR Design Studio has received planning permission for the Woodland Cabin. Sited on the edge of deciduous woodland its purpose is to serve as guest accommodation and as an independent space for the children as they grow older. The brief was to create compact, off the grid, self-build ancillary space for their house. With the client having little experience of construction, part of the brief was to design the cabin such that it could be built using simple techniques. This would enable much of the work to be carried out...

Fraher and Findlay

The Green Studio

Sited opposite the Butterfly House, The Green Studio is a garden based creative home work space for our Architectural Practice. Situated in South East of London the building was driven by the directors need to balance a young family with an increasing workload.

Lynch Architects

Marsh View Norfolk

Marsh View is a holiday house located in an "area of outstanding natural beauty" on the North Norfolk coast, amongst fresh and saltwater marshlands. It sits at the end of a lane beside four 1950s bungalows in a small hamlet close to Burnham Market. The project occurred in two phases, 2001-3 when the main house was built for a textile artist; and then 2007-8, when the studio and car port were added and alterations made to the ground floor of the house.

David-Leech Architects

Conservatory Room

A refurbishment and new build extension to a terraced house.