Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



testing [532] [14] [240] [24] testing2 [532] [14] [240] [24]

refurbishment and extensions - page 3

Projects
Profiles
  • Montague Court

  • Elgin Crescent

  • CONDUIT STREET

  • Barnham Road in Greenford

  • Rathbone Place

  • Hackney Extension

  • The Fosse

  • Belsize House

  • 7Oaks, Ide Hill, Kent

  • Wealden Hall House

  • The Curated Home

  • Osward Road

  • St John Street Apartment

  • Fluid Workspace

IF_DO

Montague Court

The project at Montague Court includes the renovation and extension of an existing apartment situated within a former synagogue in Hackney. The existing property is transformed through the insertion of naturally lit, naturally ventilated, insulated timber structure within an existing North-facing courtyard. Originally a synagogue built in 1902, and converted to housing in the 1990s, this significant building is characterised by its distinctive octagonal form, large Crittel windows, Hebrew lettering, and the irregular courtyard gardens which hug the perimeter of the building. The new extension is shaped by the highly unusual...

Hogarth Architects Ltd

Elgin Crescent

A separate basement flat in this Notting Hill conservation-area property was reconnected to the owner’s existing home on the ground and first floor to make one luxurious dwelling.

Feix&Merlin Architects

CONDUIT STREET

London’s newest home for a diverse community of people passionate about positive social change. A 40,000 sqft hospitality project on Conduit St, in the heart of Mayfair, London. The project involved the full interior refurbishment and extension of an existing 8-storey neo-classical building to create a new a new members club with a social and sustainability focus.

MOCT STUDIO

Barnham Road in Greenford

Re-planned and extended suburban semi-detached with a faceted roof and panelled interiors provides pooled living space and plays on the eclectic additions to the suburban roofscape.

Guarnieri Architects

Rathbone Place

Derwent London appointed us to look at the refurbishment of a number of rental residential units of an apartment building in Rathbone Place. The brief asked for a fit-out concept to be replicated thought-out all the units and to be implemented sequentially at the end of each tenancy. The furnishing selection was part of the brief. Fit out and furnishing have been considered together so to achieve a coherent concept and an atmosphere for the interior of the flats. Attention was given to design solutions that minimise maintenance, improve access for repair...

Proctor & Shaw

Hackney Extension

A modern rear extension and refurbishment to a Victorian lower ground floor flat in Hackney, East London. A new garden pavilion with anodised aluminium slimline glazing transforms the internal relationship with the large rear garden.

Designscape Architects

The Fosse

A dilapidated Victorian property brought back to life and extended in a sensitive, creative and contemporary manner to suit the demands of a C21st family.

Studio Carver

Belsize House

An American inspired, oak and glass addition to an Edwardian house, creating intimate and private ways to enjoy a garden within a dense north London setting.

Studio HE (S /HE)

7Oaks, Ide Hill, Kent

Complete reworking of a 1950s bungalow located in the rolling hills of the Kent countryside (AONB, green belt). Property will be brought back to the shell, retaining the quirky features of the original building (ref: winged extrusion to side elevation), additional floor added in roof space, full width extension to rear, completely reconfigured internally including bespoke kitchen, completely new interiors throughout, with new entrance hall and bespoke glazing. Project currently on site, expected completion Jan 2019.

MortonScarr Architects

Wealden Hall House

The complete refurbishment of a 16th Century Wealden Hall House in to a modern family home. The house was extended and linked to the converted outbuildings with the use of modern materials to contract with the historic fabric.

Mustard Architects

The Curated Home

Ordinary Victorian vernacular and contemporary design are brought together to create extra-ordinary family spaces for clients with a curator’s eye.

POW Architects

Osward Road

Modern, Light filled refurbishment and extension to a Victorian home.

MortonScarr Architects

St John Street Apartment

Complete reconfiguration and refurbishment of a two bedroom loft style apartment in Central London. Raw, industrial materials, and bespoke joinery pieces complete the contemporary, urban aesthetic.

Nex-

Fluid Workspace

Tucked amongst the quiet lanes of Hammersmith, our refurbishment has transformed this mews into a playfully considered office space for landscape architect Marcus Barnett and his team. With this, we created a sequence of spaces that both reflect the company’s personality and suit the team’s pragmatic needs, while retaining the building’s character.