Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



testing [294] [14] [240] [24] testing2 [294] [14] [240] [24]

one off homes - page 4

Projects
Profiles
  • Cairn House

  • Equine House, South Lanarkshire

  • Water Lily House

  • tsubo +

  • Stark House

  • Holmby Hills Residence

  • 42 High Street, Great Eversden

  • Birch Grove

  • The Cow Shed

  • John Street

  • The Stables

  • The Balancing Barn

  • Fir View

  • Loughloughlan Barn

2020 Architects

Cairn House

Split-level home, featuring natural stone, larch and corten steel.

Loader Monteith Architects

Equine House, South Lanarkshire

A new build house in rural South Lanarkshire. This project is due to start on site in Spring 2020.

AR Design Studio

Water Lily House

AR Design Studio are in the process of submitting planning for a ‘Paragraph 79’ scheme, The Water Lily House. The private client came to AR Design Studio with a reservoir site in Alresford. Built to provide water to a neighbouring salad farm, the reservoir was never used and has sat stagnant for years.

con | form architects

tsubo +

This proposal for an extension to a family home in Dublin was informed by the client’s interest in Japanese architecture and the desire for a better connection to the west facing garden. A courtyard garden, or tsubo-niwa as they are known throughout Japan, is positioned at the centre of the reordered home. A typical tsubo-niwa is limited in size, whereas the courtyard is, in this instance, extended and connected to the living spaces; allowing our clients to live within their garden.

Andrew Wood Associates

Stark House

The existing building was in a very sorry state. The front façade had become detached from the building. The roof was leaking and there was a large lift in the middle of the house. The building had not been touched for 30 years, it needed a lot of work. The existing staircase sat in the middle of the building and dominated the plan. The rear bedrooms were all accessed from the half landings. What was a sizeable house felt small and pokey. We took the decision to relocate the staircase to...

Quinn Architects

Holmby Hills Residence

Stacked and shifted horizontal planes cut the exceptional landscape creating expansive views out into the Hollywood hills and downtown Los Angeles.

PiP Architecture

42 High Street, Great Eversden



Andrew Wood Associates

Birch Grove

Before we started, this house felt very heavy. It had a large foot print and it felt very dense. The building had been carved up into a family home and a granny flat too, with rooms within rooms and a warren of corridors.

Nash Baker Architects

The Cow Shed

The Cow Shed is a spacious Victorian barn located in Suffolk that has been converted into a contemporary residential dwelling. The barn is a large open plan loft-style studio space with an interesting vaulted ceiling with exposed lime washed timber roof trusses and a poured concrete floor. The space has a separate kitchen, shower room and large walk-in wardrobe.

Cousins & Cousins

John Street

Traditional Georgian architecture meets exquisite contemporary detailing to create a synergy of styles that respect the provenance of the original building and surrounding streetscape.

AR Design Studio

The Stables

What was once the home of the 1946 Grand National Winner ‘Lovely Cottage’, the Stables, located on the outskirts of Winchester, has now been transformed into a wonderful 3 bedroom Home. This dilapidated stable block has been remodeled into a refreshingly minimalistic house whilst retaining key pieces of its characteristic history, such as the re-conditioned stable partitions and the painstakingly restored drinking troughs, which have been brought back to life as wash basins, located in the en-suite bathrooms.

Mole Architects

The Balancing Barn

Holiday house in Suffolk

MortonScarr Architects

Fir View

The design of a new build timber clad 'eco-house' in an Area of Outstanding Natural Beauty' on the Dorset/Devon border near Lyme Regis.

McGarry-Moon Architects

Loughloughlan Barn

Extension and renovation of an old stone barn in Broughshane, Co. Antrim