Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



testing [290] [14] [240] [24] testing2 [290] [14] [240] [24]

one off homes

Projects
Profiles
  • Bermondsey Street, London

  • Foxhills House

  • Diss Bungalow

  • Cap Ferret Holiday Home

  • Slip House

  • Cradle of Idris

  • Whiteley Road

  • Beach House

  • Hurst House - John Pardey Architects in Association with Strom Architects

  • Granville Park, Blackheath

  • Russell Gardens Mews

  • Levring House

  • Brixton Pad

  • Lansdowne Gardens

Studio HE (S /HE)

Bermondsey Street, London

Studio HE was commissioned by a private client to completely refurbish their newly-purchased 2 bedroom, 2 bathroom property, on sought-after Bermondsey Street, London. The client's brief was to have a second home with a wow factor, and a strong emphasis on colour. The space needed to accommodate a flexible work space, plenty of storage and to be able to grow with the family over time. The original property was a rabbit warren of doors all leading from a generously proportioned entryway with no natural light on three sides of the property....

PAD studio

Foxhills House

The concept for this replacement low energy house revolves around an anchoring garden wall which wraps to provide privacy as the house is approached from the north-east.

Manalo & White

Diss Bungalow



Andrew Wood Associates

Cap Ferret Holiday Home

If this wasn’t an exercise in patients and in tenacity, I don’t know what is!

Carl Turner Architects

Slip House

Occupying one of four plots (a gap in a Brixton terrace), Slip House is CTA in-house development built in the bottom of the garden of a derelict house. Three simple ‘slipped’ orthogonal box forms break up the bulk of the building and give it it’s striking sculptural quality. The top floor is clad in milky, translucent glass planks which continue past the roof to create a high level enclosure for a private roof terrace. Designed to Code for Sustainable Homes Level 5.

Studio HE (S /HE)

Cradle of Idris

Competition for a mobile boutique glamping cottage to be set on the coast of Wales. The concept was derived by the sharing of mythical stories, shadow dance (light/shadow/theatre) and framing of views. The form was derived from beach huts flipped on each other then joined with a glass fissure (to allow for light/views). Working with natural material and native to Wales, we attempted to create a lush yet sustainable design. Utilising a stove, solar panels and converters, we sought to make this small cottage self sufficient. I.e. Utilising heat and solar...

HoughtonBudd Architects

Whiteley Road

A new end of terrace house in South-East London.

Quinn Architects

Beach House

A playful beach house for weekend use which frames the magnificent views of the nature reserve and the English Channel.

Strom Architects

Hurst House - John Pardey Architects in Association with Strom Architects

A new build one-off contemporary house located on the edge of Bourne End village with un-obscured views across the Chilterns Area of Outstanding Natural Beauty

E2 Architecture+Interiors

Granville Park, Blackheath

Our Granville Park project involved the complete redevelopment of this Victorian Villa leading onto Blackheath. This project had a demanding brief to bring the inefficiently partitioned interior of the building firmly into the 21st Century.

Hogarth Architects Ltd

Russell Gardens Mews

New build 250 sqm family eco house on a site in Kensington with planning and access difficulties. Large basement leisure area wrapped around a courtyard with fishpond and waterfall. Featuring a wellness suite, dance floor and movie room. Many contemporary technologies and features. As seen on Grand Designs.

Jamie Fobert Architects

Levring House

Located in the Bloomsbury Conservation area, this bold brick house infills a vacant corner plot to complete an historic mews.

YAM Studios

Brixton Pad

This Brixton based project consisted of kitchen design, including custom joinery and bathroom design and specification. We created a minimal scheme with clean lines with a distinct Scandinavian feel. The cool tones of wood used in the kitchen add warmth and along with the corian worktop give the space a wonderful tactile quality. The bathroom has a minimal monochrome palette which contrasts beautifully with the retro fittings. The white metro tiles create a continuity through the flat and provide a subtle pattern for the space. We love the simplicity of the...

Phillips Tracey Architects

Lansdowne Gardens

Lansdowne Gardens is a new three bedroom house which has replaced a derelict single storey doctors surgery within a conservation area. The site, which is flanked by two listed buildings, was set back from the highway behind the remnants of an old brick garden wall and had consent for a two bed house won at appeal by another firm.