Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Projects Office

Projects Office

London

linkedin pinterest

Projects Office - Dulwich Picture Gallery Pavilion

Projects Office

Projects Office was one of six emerging practices shortlisted from over 150 entries to design 2019’s Dulwich Picture Gallery's summer pavilion. Our colourful proposal featured an enfilade of richly coloured light as a prelude to John Soane's gallery.

Photographs by

Projects Office / Dulwich Picture Gallery


 



 



 



The brief sought a "temporary welcome space” with reception areas for ticketing and cloakroom facilities, as well as room for day and evening events to host up to 200 people - on a very tight budget. We were inspired by Soane’s use of light and colour, as well as the grand series of spaces within the gallery, and decided to locate the pavilion directly in front of the main entrance to create a bold temporary extension of the interior: visitors will move through a sea of colour before entering the gallery itself. This key move brings the experience of the gallery’s enfilade out into the garden, the pavilion creates a colourful connection through the gallery: leading visitors from the street all the way to the brightly lit mausoleum.

As an extension of the gallery’s entrance axis, this playful pavilion invites people in and encourages them to explore. The lightweight frame, built from recycled scaffolding and painted a rich Soanian green, supports a waterproof membrane roof above bright translucent panels. These layered arches create a colourful promenade, referencing the elegance of Soane's architecture and casting rainbows across the pale timber floor.

Combining the formality of the gallery's processional route with a fresh exploration of the building's use of light and colour, this pavilion is a summer celebration of art and architecture: a contemporary spin on Soane.