Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



POW Architects

POW Architects

London, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

POW Architects - Arnulls Road

POW Architects

Contemporary modern linear extension to a Grade II listed Cottage in South London

POW Architects - Arnulls Road, Garden View

POW Architects - Arnulls Road, Garden View 



POW Architects - Arnulls Road, new extension

POW Architects - Arnulls Road, new extension  



POW Architects - Arnulls Road, Existing Cottage

POW Architects - Arnulls Road, Existing Cottage 



POW Architects - Arnulls Road, Existing Cottage

POW Architects - Arnulls Road, Existing Cottage 



Our clients a young couple with a three children found and fell in love with this cottage three years ago with a view to making it into a wonderful open plan family home. The house sits in a secluded walled garden in a busy suburb of south London and truly feels like if you stepped out the door you would not be in central London. The existing tile and timber clad cottage is Grade II listed and over the years had grown a number of unsympathetic extensions which detracted from the beauty of the original building.

Our approach was understand the narrative of the existing building and how the new owners wanted to use it and then to develop a detailed brief of how our proposals would blend in with it. Using materials that closely match and develop a distinct patina of their own our proposals will slowly blend in with the building as the family grow with the building.

Using a this palate of hand crafted materials in both the exterior and interior we blend a highly contemporary extension into the listed cottage using curved glass as a pivot point around the buildings own Well. The spaces created are all stunningly day-lit from both floor to ceiling glass and expansive roof lights, which give views out to the mature garden from both family living and private spaces