Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Platform 5 Architects

Platform 5 Architects

London, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Platform 5 Architects - Shoffice

Platform 5 Architects

‘Shoffice’ (shed + office) is a garden pavilion containing a small office alongside garden storage space located to the rear of a 1950’s terraced house in St John’s Wood.

 



 



 



 



?Shoffice? (shed + office)

?Shoffice? (shed + office) 



 



‘Shoffice’ (shed + office) is a garden pavilion containing a small office alongside garden storage space located to the rear of a 1950’s terraced house in St John’s Wood. The brief required the Shoffice to be conceived of as a sculptural object that flowed into the garden space.

A glazed office space nestles into an extruded timber elliptical shell, which curls over itself like a wood shaving, and forms a small terrace in the lawn. The interior is oak lined and fitted out with storage and a cantilevered desk. Two roof lights - one glazed above the desk with another open to the sky outside the office bring light into the work space.

The project was a close collaboration between Architect, Structural Engineer and Contractor. The lightweight structure, formed with two steel ring beams, timber ribs and a stressed plywood skin, sits on minimal pad foundations. Much of the project was prefabricated to reduce the amount of material that needed to be moved through the house during construction.

In 2013 Shoffice won the NLA Don’t Move, Improve! Awards in small office category.