Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Platform 5 Architects

Platform 5 Architects

London, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Platform 5 Architects - Book Tower House

Platform 5 Architects

Double-height library space at heart of Victorian mid-terraced house.

Book Tower House

Book Tower House 



 



 



 



 



The original property contained some Arts and Crafts influenced decorative aspects, which the owners were keen to retain and highlight, while introducing contemporary interventions.

The main feature is a double height library space at the heart of the house, created by combining the original rear reception room and a first floor bedroom. The feature staircase, wrapped in oak bookshelves, leads up to a built-in desk and study area with views over the ground floor.

To the rear of the house, a side extension to the existing kitchen was formed by resting an oak rib and skin structure, externally clad in zinc, onto the brick party wall. A cosy seating area with slide-away corner glazing creates a space where you feel surrounded by the garden.