Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Peter Morris Architects

Peter Morris Architects

London, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Peter Morris Architects - Twisted House

Peter Morris Architects

An extension of two halves, moulding itself to the context of an overlooked urban site in South London to create a more spacious family home

Internal side view

Internal side view 



Twisted House external view

Twisted House external view 



 



Internal view

Internal view 



Twisted House interior view

Twisted House interior view 



 



 



 



Seeking to retain privacy without resorting to the
ubiquitous bi-folding doors solution, this extension is made of
two halves – the first half has a duo pitched roof, to maintain the
neighbour’s view, then twists in the middle to form a mono pitch
roof, rising from 2.4 metres to 4 metres high. Rather than having
glazing across the whole of the rear elevation, a large window
seat is inserted at one side of the elevation, to frame a view of the
beautiful south-facing garden. A steel frame core, with a secondary
timber frame, is internally clad with plywood, and externally
wrapped in a waterproof membrane and then clad in cedar, which
will turn silver over time.