Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



Thanks

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 24hrs.


In the meantime, check out our amazing community of architects and start creating your list of favourite projects. This will let the architects know what sort of design you love.



Please verify your email address

Thank you for signing up to Architects' Republic. Please look for a verification email in your inbox and click the link to continue.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

By showing interest in this brief - please confirm you agree to our Terms and Conditions.


  I agree to terms          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Peter Morris Architects

Peter Morris Architects

London, United Kingdom

Facebook linkedin pinterest

Peter Morris Architects - The Hub ClubHouse

Peter Morris Architects

The Hub, is a Myplace funded youth-led ClubHouse in Enfield, London. It is a project for young people 13 to 19. The Hub's new building is a remodelled and re-clad existing two storey youth club with a large new two storey extension.


 



 



 



 



 



 



 



 



 



In collaboration Curl La Tourelle Head Architects and the Hub's young people, we design The Hub, with a series of multi-functional and dynamic spaces, such as a four storey climbing cave, dance studio, media labs, recording studio, offices, medical space, retail spaces, kitchen, kitchen training area, cafe, meeting rooms, a space for reflection and an outdoor multi-sport games surface.

The extended existing building has been transformed with the backlit polycarbonate cladding to unify new and existing and gain a role within the community. Colour change LED lighting can be programmed by the Hub's young people and glows, beacon-like, in its park-edge setting.

At the start of the project only a small part of building funds had been secured. The rest of the funding was contingent on a successful design and planning permission.

We helped the client raise the necessary funding with visuals, models and costs for the concept design, that help communicate the vision of the project.

We also helped determine suitable amenities and functions of the the interior, so they had both social and financial benefits client, thus insuring the financial viability and ultimately longevity of the design.

The design creates a balance between being beautiful and economical in terms of both build costs, and running and maintenance costs, while also being sensitivity to the site and the topography.

Environmental and economical Sustainable was extremely important.

The project brought together stakeholders, schools and the wider community.

Architecturally the design was elegant, modern and complimentary towards the previous post-war architectural language of the existing building and sensitive to local planning policies.

The Hub's management was run autonomously from the council.

The material palette is sympathetic to the existing post-war building, while also being new and modern.

Word from the client

“...The way it metaphorically and physically breaks down barriers with a transparent appearance is extremely successful, providing glimpses into the activities within the Unity Hub...” London Borough of Enfield.