Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



PAD studio

PAD studio

Lymington, UK

pinterest

PAD studio - The New Forest House

PAD studio

Concrete elegance.

The New Forest House

The New Forest House 



 



 



 



 



 



The replacement dwelling is set within an 18.5 acre plot, located adjacent to ancient woodland and heath, within the New Forest National Park. The massing, form and orientation of the new building has been carefully conceived in order that the proposals minimise the impact on the site and its surroundings. The main dwelling and guest building both have low rise green roofs.

The buildings are orientated to maximise solar gain and utilise ground source heat pump technology and a log boiler for heating and hot water requirements. Excavated material from the new basement and pool area has been re-used in the earth-berming to provide a visual screen to the north and help to reduce the sound impact of the nearby dual carriageway. The proposals also incorporate rain water harvesting, grey water recycling and a natural swimming pond to further increase biodiversity within the site. The materials used throughout are sustainable, durable and in harmony with the site and its surroundings.

This project was awarded ‘Best Residential Project in the UK’ in the 2010 Daily Telegraph, Home Building & Renovating Awards, and was runner-up in the Grand Designs Awards 2010, and shortlisted for the RIBA Awards in 2011.