Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



PAD studio

PAD studio

Lymington, UK

pinterest

PAD studio - Sandy Down

PAD studio

A refurbishment and extension of an Arts & Craft style house located in the New Forest.

 



Sandy Down - Arts & Craft Refurbishment and Extension

Sandy Down - Arts & Craft Refurbishment and Extension 



 



 



 



 



PAD gained planning permission to refurbish and extend this substantial Arts & Crafts property in February 2010. Construction started four weeks later and was completed in January 2011. The existing building was sympathetically upgraded throughout and a dramatic new entrance wall contrasts with the original. A timber framed self-contained annexe was added to the rear and kitchen extended and opened out to the garden with full height sliding glass doors. What was once a dark internalised space is now flooded with natural light throughout the day. The boundaries between inside and outside have been broken down and the addition of new terrace spaces around the house enable the occupants to follow the sun path throughout the day. The interior and garden design has been carried out by PAD and demonstrates how to achieve dramatic results on a restricted budget.

The fabric of the existing has been thermally upgraded with cavity and roof insulation and new metal framed double glazed windows replacing the existing Critall. The new areas are all highly insulated and solar thermal panels have been added to the south west facing roof.