Congratulations!

You have chosen your winner. We will now notify all the other architects. We will contact you soon.



THANK YOU!

Your project brief has now been submitted for review and our dedicated advisors will be in contact within the next 48hrs. In the meantime, why not continue browsing our amazing community of architects.


Please verify your email

Thank you for signing up to Architects' Republic. Once your brief has been submitted for review, please take look out for a verification email to confirm your email address.

It looks like you have already signed up. Please to continue

Your account has not been verified yet. Please check your email and click link provided to verify your account.


Welcome to Architects' Republic.


An activation email has been sent. Please check your email.


Your account has been verified but has not yet been activated. We will be in touch shortly.


Password reset

Enter your email. We will send you a password update link.

 
A password reset link has been sent. Please check your email.

Login

 

Create Client Account

 
 

Please make sure you understand and accept our terms before using this site and showing interest in this opportunity.


  I agree to the Terms and Conditions outlined by Architects Republic.          


Thank you

We are pleased to confirm we have received your submission and we will be in touch once the client has made their decision.



Openstudio Architects

Openstudio Architects

London

Facebook

Openstudio Architects - Little Venice Apartment

Openstudio Architects

An apartment to increase the perception of spaciousness and natural light

 



 



Detail of the kitchen

Detail of the kitchen 



 



The living space with open connection behind

The living space with open connection behind 



Freestanding wall between the kitchen and living area

Freestanding wall between the kitchen and living area 



View of the hallway from the kitchen

View of the hallway from the kitchen  



The sliding door connecting the living and kitchen spaces

The sliding door connecting the living and kitchen spaces 



Before the alteration, the flat was a series of compartmentalised rooms divided by doors. We opened up areas of the walls; increasing the perception of spaciousness and filling the flat with light. Circulation also became fluid, as the new openings allow different entry and exit points into and out of the spaces.

The emphasis is on the colour, texture and grain of the hardwood and veneer timber joinery, with neutral surfaces as a counterpoint to this richness. The white wall cupboards have recessed concealed handles. The floor is laid with large light grey rubber tiles and the windows are screened with light diffusing white roller blinds.